Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Instrumentação. Para informações adicionais entre em contato com cnpdia.biblioteca@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Instrumentação.
Data corrente:  13/10/2020
Data da última atualização:  16/08/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  GANDRA, J. R.; PEDRINI, C. A.; CÔNSOLO, N. R. B.; ACOSTA, A. P.; SENO, L. O.; BARBOSA, L. C. G. S.; NOIA, I. Z.; BUARQUE, V. L. M.; PADILLA, A. R. H.; COLNAGO, L. A.; GANDRA, E. R. S.
Afiliação:  LUIZ ALBERTO COLNAGO, CNPDIA.
Título:  Metabolome fingerprints, performance and carcass quality of beef calves supplemented with antibiotic free additive.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Animal Biotechnology, 2020.
Páginas:  1-13
DOI:  https://doi.org/10.1080/10495398.2020.1828095
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The aim of this study was to investigate the effects of probiotics on pre-weaning performance, muscle, and fat deposition and serum metabolite profiles in male and female Senepol calves. Thirty new-born Senepol calves, 15 males and 15 females, were randomly allocated to the following treatments: CON a control group that received the basal creep feeding diet and PRO animals that received the basal diet with addition of 2 g/100 kg of body weight (BW) of probiotic. PRO supplementation did not change the DMI but increased average BW, final BW, ADG relative to animals fed CON. Additionally, PRO improved LMA and marbling. Regardless of the serum metabolite profile, the important metabolites for discriminating PRO and CON were glutamine, leucine, creatine, acetate, creatinine, arginine, glutamate, hippurate, glycerol, carnitine, lactate, carnosine, myo-inositol and histidine. According to gender, males had an overabundance of glutamine, glycerol, isoleucine, creatinine and glucose, whereas females had an overabundance of acetyl carnitine, glutamate and carnitine. In conclusion, the addition of PRO in the pre-weaning diet of calves increases performance, weight at weaning and muscle and fat deposition on the carcass, improving proteins and fatty acid metabolism, the immune system response and rumen development.
Palavras-Chave:  Nuclear Magnetic Resonance; Probiotic.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Instrumentação (CNPDIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPDIA17616 - 1UPCAP - DDPROCI.20/0932020/0101
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  06/10/1998
Data da última atualização:  26/07/2021
Autoria:  OLIVEIRA, S. A. de; KATO, E.
Título:  Influência do boro sobre a produção e nutrição mineral do feijoeiro.
Ano de publicação:  1983
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, v.18, n.12, p. 1373-1375, dez. 1983.
Idioma:  Português
Notas:  Nota científica. Título em inglês: Influence of boron on the yield and mineral beans nutrition.
Conteúdo:  RESUMO - Estudou-se o efeito da aplicação do boro (o; 0,3; 0,6; 0,9; 1,2; 1,5; 2,0 kg boro/ha) sobre o rendimento e nutrição mineral do feijoeiro cv. Rico - 23, em Latossolo Vermelho-Amarelo franco- argiloso. Não se observou diferença significativa em produção entre os tratamentos. Os teores de boro na planta variaram de 97 a 117 ppm, para uma concentração de boro extraído em água quente, de 0,36 a 1 ppm, respectivamente. O boro não ocasionou nenhum efeito sobre os teores de nitrogênio, fósforo e potássio nas folhas. ABSTRACT - The effect of boron (0; 0.3; 0.6; 0.9; 1.2; 1.5; 2.0 kg boron/ha) on the yield and mineral nutrition of common beans var. Rico - 23 was studied in a sandy-clay Red-Yellow Latosol. Differences in yield among the treatments were not significant. The concentration of boron in the leaves varied from 97 to 117 ppm, in soils with 0.36 to 1 ppm of hot water extractable. The concentration of N, P and K in the leaves were not affected by the application of boron.
Thesagro:  Boro; Feijão; Latossolo Vermelho Amarelo; Rendimento.
Thesaurus NAL:  Beans; Boron; Yields.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/224651/1/Influencia-boro-producao.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
AI-SEDE20252 - 1UPEAP - DDP474
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional